Consultant, dat ben je, of dat ben je niet.

Consultant kan je volgens mij niet worden, dat ben je, of dat ben je niet. Met deze blog probeer ik aan de hand van anekdotes, verhalen en feiten weer te geven wat het is om consultant te zijn. Dit is geen stap-voor-stap handleiding over hoe je consultant kunt worden.

Door de jaren en opdrachten heen ben ik heel wat verhalen en anekdotes beginnen verzamelen. Af en toe worden die wel eens in een gesprek opgegraven om er nog eens goed mee te lachen, of om een stelling kracht bij te zetten. In mijn artikels wil ik u als lezer meenemen op reis doorheen heel wat bedrijven, opdrachten, successen, ontgoochelingen, frustraties en arbeidsvreugde. Daarbij zijn geen taboes en schuw ik geen enkel onderwerp. Zaken zoals wat ik noem professionele prostitutie, bodyshopping, eergevoel, professionaliteit en de waarde van een contract komen aan bod. Ook heel wat omzwervingen als bediende en als zelfstandige en de overgang tussen beide. Maar telkens met hetzelfde doel voor ogen: de missie, de klant, de mensen.

Iedere gelijkenis op personen of bedrijven berust op toeval. Mensen die al met mij gewerkt hebben hoeven ook geen schrik te hebben dat ik de vuile was buiten zou hangen. Die heb ik gespaard als extraatje wanneer deze blog ooit zou uitgegeven worden als boek 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s