Ontdoping

In deze tijden een titel die kan tellen. Vele mensen denken erover na zich te laten ontdopen. Gedegouteerd door de slechte manieren van meneer pastoor. Ik ook hoor. En zeggen dat ik vroeger nog zo content was toen ik een kinderbijbel kreeg. Zo’n dikke boek zeg. En zo zwaar. Amai daar ga ik veel uit leren dacht ik toen.

Die gedachte is nog eens in mij op gekomen toen ik 10 jaar later een boek van gelijkaardige dikte kocht over Windows. Ik zou voor eens en voor altijd alles te weten komen en expert worden in het gebruik van. Ik heb iets met efficiëntie. Ik zit niet graag te klooien. Ik heb het graag clean, efficiënt, zonder overbodige rommel.

Sedertdien ben ik een gebruiker. Ik heb ze allemaal gehad: van de 3.1 tot 7 en daartussen zelfs de NT varianten omgebouwd tot werkstation. Ik heb nogal wat geconfigureerd in mijn leven. En backups gemaakt. En data gekopieerd van en naar externe schijven. Zelfs cloud. Ook dat.
Maar het houdt niet op. Het is altijd wat. Synchronisatie is gedoe. Neem het van mij aan. Gedoe. Tijdsverlies. Ergernis.

Er moest meer zijn. Hoe doen die mensen dat dan? Die mensen die met hun iPhone in de weer zijn, die hun mail synchroniseren, die gmail gebruiken, zelfs met hun eigen domeinnaam, en die zich niet blauw betalen aan blackberry diensten à la BES of hosted exchange. Wel, die mensen hebben een andere godsdienst. Die mensen gebruiken een mac, die bellen met een iPhone en die hebben zelfs als speeltje een iPad waarmee ze iedereen jaloers kunnen maken.

Wel, na jarenlang te hebben gedweept met het Microsoft platform, ben ik nu ontdoopt. Omgedoopt. Ik ben een mac adept. Waarom? Omdat het werkt. Zonder klooien. De procedure is snel uitgelegd: Men kope, men kome thuis, men pakke uit, en men drukke op de knop. En al de rest gaat vanzelf. Kopieer gewoon je foto’s van je externe harddisk en zet er zonodig ook je muziek bij. Zet je documenten op je iDisk en vraag aan Gmail om je mail over te pompen. Meer is het echt niet.

Ik heb als GTD fan al menig maal de woorden “mind like water” gebruikt. Wel, zo voelt het aan als je toelaat om opgenomen te worden in de wondere wereld van Apple. Laat het gebeuren. Stap af van je oude principes, en laat je omdopen.

Voor alle volledigheid mijn huidige configuratie: een MacBook pro 13inch. Groot genoeg om degelijk te kunnen werken en klein genoeg om mee te nemen onderweg. Daarnaast een iPad 32GB 3G/Wifi. Uitermate handig. Uitermate mobiel ook. Superhandig om vanuit de luie zetel nog wat mail te verwerken, agenda te beheren, en wat online content te lezen. Of te schrijven natuurlijk. Een blog artikel bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s