De rijinstructeur

Mijn vader is een rijinstructeur. Deze blog is daarom aan hem opgedragen.

We rijden allemaal met de auto en als echte Belgen zijn we daar ook allemaal de beste in. Echter zijn er hier en daar enkelingen die daar nog verder in willen investeren. Ik denk dan aan een gevorderde rijopleiding, een slipcursus, een rallycursus, een cursus economisch rijden, leren defensief rijden, etc. Verzekeringsmaatschappijen zijn zelfs bereid om je daarvoor korting te geven op je autoverzekering. Ben jij iemand die graag nog beter met de auto zou willen kunnen rijden, en ben je bereid om daar tijd en geld in te investeren? Druk dan nu op toets 1.

Naast dergelijke extra rijopleidingen, zijn er natuurlijk nog andere manieren om je te bewegen langs Vlaamse wegen. Je hebt de keuze tussen verschillende voertuigen. Rij je graag met de fiets? Of ben je eerder iemand die met een 4×4 wil rijden, of ben je eerder het type van de gezinswagen? Als je een nieuwe wagen koopt, mag dat dan gewoon het standaard model zijn? Of kies je liever voor extra opties met GPS, zetelverwarming, achteruitrijcamera, adaptieve cruise control, automatische ruitenwissers, automatisch parkeersysteem, … Hoe belangrijk is dat voor jou? Is een basismodel voldoende en doe je weinig kilometers op een jaar, druk dan op toets 2. Doe je echter veel kilometers, leef je bijna halftijds in je auto en wil je wel iets extra, druk dan op toets 3.

Er zijn ook mensen die zich bewuster zijn van hun ecologische voetafdruk, en die eigenlijk liefst zonder auto willen leven. Die mensen kiezen doorgaan voor een fiets en verplaatsen zich door middel van hun eigen energie. Van A naar B is voor hen de pure essentie. De afstanden zijn kort. Eens aangekomen in B zien ze dan wel weer verder naar C. Comfort is niet nodig. We redden ons wel met een goeie regenjas en als het donker wordt steken we wel onze lichten aan. Ben jij zo iemand? Druk dan nu op toets 4.

Zie hieronder het resultaat van deze stemtest:
· optie 1: IPMA: je kiest voor competentie. Hoe gedraag ik mij als een goede project manager? Hoe ga ik om met mensen? Hoe bouw ik aan mijn relaties? Hoe kom ik tot oplevering.
· optie 2: Prince2: je kiest voor richtlijnen. Wat is het recept voor een goed project? Welke ingedriënten heb ik nodig en hoe moet ik die ingedriënten samen voegen tot een geheel. En wat moet ik doen als het mis loopt?
· optie 3: PMI: je kiest voor alles ineens. Je wil alle technieken leren kennen, je wil de experten leren kennen, je wil alle aspecten van project management leren kennen gaande van HR tot kwaliteit tot procurement, rapportering, planning, …
· optie 4: Agile: je kiest voor resultaat en eenvoud. Je wil snel een eenvoudig project zonder veel poespas opleveren. Je wil snel leren en snel opleveren.

Voor het behalen van een certificaat in een methodologie zoals PMI, Prince2 of Agile zijn er tal van instanties die u verder kunnen helpen. Voor meer info in verband met IPMA is er sinds kort een Belgische afdeling. Meer info kunt u vinden via http://www.ipma-be.be.

Een gedachte over “De rijinstructeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s