Broodje kroket

Af en toe, heel af en toe, schrijf ik een blogpost op aanvraag. Dit is er zo een. Op aanvraag, en een beetje uit schuldgevoel, door en voor een Nederlandse collega. Laten we hem voor de gelegenheid Niels noemen. Elke gelijkenis met bestaande personen berust op toeval.

In eerdere posts heb ik het al gehad over het feit dat project managers niet houden van verrassingen. Om de simpele reden dat die verrassingen in projecten zelden positief zijn. Laat ons eerlijk zijn. Een risico in een project is zelden positief. Risico’s worden issues en dan is het alle hens aan dek om dat opgelost te krijgen. En daar komen dan competenties op vlak van communicatie bij kijken om de juiste mensen op de hoogte te brengen.

Omgekeerd moet je ook enorm op je hoede zijn voor mensen die jou slecht nieuws komen melden. Zorg maar dat je wakker bent in een statusmeeting van een leverancier die opeens ongelofelijk veel moeite heeft gedaan om een prachtige presentatie te maken over de status van een work package. Allicht is er ergens wel een addertje dat men liefst van al zo ver mogelijk onder het gras wil houden. Zonder dat je het opmerkt probeert men een boodschap te brengen die een grote impact kan hebben op je project. Die boodschap is warm. Heet. Je kan je eraan verbranden. Zo warm dus, dat die een beetje moet ingepakt worden. Daar dient die presentatie dus voor. De boodschap als kroket, de presentatie als broodje. En we zwijgen over de saus.

Een gedachte over “Broodje kroket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s