Niet verlengd wegens succes

Een tijdje terug kreeg ik te horen dat mijn opdracht bij mijn huidige klant beëindigd zou worden. Wat ik als consultant al wist vanaf dag 1 is na bijna 2 jaar werkelijkheid geworden. Men heeft een goede interne ziel gevonden die mijn job hier verder zal zetten. Deze missie was geen wel afgelijnd project, dit was eerder een vorm van interim management. Ik had een positie als program manager en men was op zoek naar een interne program manager om dit verder te zetten. Program managers horen intern te zijn. Hier toch.

Eind van deze week mag ik afzwaaien. En ik ben al de hele tijd in de weer om alles zo proper mogelijk af te sluiten. Is de job klaar om finaal over te dragen? Zal mijn opvolger vlot verder kunnen werken? Heb ik nog iets over het hoofd gezien? Zal hij kunnen antwoorden op de vragen die zullen komen eens ik er niet meer ben? Je weet wel, dat soort zaken.

Ik heb hier mooie en minder mooie dagen gehad. Die job was in het begin echt geen cadeau. Ik heb er mijn tijd moeten in steken om de ruwe kantjes af te veilen. En van tijd tot tijd heb ik stappen terug moeten zetten om er dan weer ineens een paar vooruit te kunnen zetten. Het resultaat is dat ik mezelf overbodig heb gemaakt en dat is goed. Het heeft ervoor gezorgd dat er meer mooie dan minder mooie dagen zijn. Deze job is absoluut niet meer zo’n hard labeur als in het begin. Gelukkig maar zou ik zeggen.

De taakinhoud van een program manager is hier nog altijd wat ze was. Alleen gebeurt dat nu effectiever. We geven aandacht aan de zaken die aandacht verdienen met het oog op de business goals. De zaken die afwijken van dat doel krijgen geen aandacht meer. Dat is mijn toegevoegde waarde geweest als consultant tijdens deze missie.

Ze mogen mij best wel nog bellen na deze week. Ik zal graag helpen als ik dat kan. Maar ik ben er redelijk gerust in. De trein staat op de rails. En ze rijdt. Deze wissel zal netjes genomen worden. En ik maak me op voor de volgende reis.

Een gedachte over “Niet verlengd wegens succes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s