Tomaten te koop!

Man toch, hoe hou je het vol? Dat moet ik eigenlijk toch dikwijls aanhoren. Alsof wij consultants echt de grootste hondenjob hebben die er bestaat. Totaal niet eigenlijk. Eigenlijk hou ik dat best wel gemakkelijk vol. Omdat ik het graag doe onder andere. En omdat ik een groter doel voor ogen heb. Die projecten bij klanten zijn voor mij telkens weer een stapje dichter bij. Het is zoals een grote plas over te moeten zwemmen. In één ruk lukt je dat nooit. Maar er staan paaltjes in dat water en je springt van het een naar het ander en na verloop van tijd kom je er wel.

Mijn groter doel is dat ik het bedrijfsleven in het algemeen, of project managers uit het bedrijfsleven, wil helpen om aan beter projectmanagement te doen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat degelijk project management ongelofelijk veel kan bijdragen aan het halen van bedrijfsdoelstellingen. Mensen uit het bedrijfsleven moeten wat mij betreft leren van hun doelstellingen om te zetten in een degelijk projectportfolio en die moeten ze verwezenlijken door middel van degelijk project management. Klinkt simpel, maar is al bij al wel vrij complex.

Vandaar ben ik dus al jaren bezig met het bestuderen van project management. In al zijn facetten. Van technieken tot modellen en van theorieën tot praktijken. En dat kost veel tijd en energie. En ondertussen doe ik zelf uiteraard ook projecten om het allemaal toch maar aan den lijve te ondervinden. Maar wat hebben jullie eraan dat ik dat allemaal doe? Niets. Vandaar dat mijn hoger doel is om alles wat ik geleerd heb te delen, in de hoop dat jullie daar iets aan hebben. Wat heeft het voor zin om al die kennis voor mezelf te houden? Ik kan dat toch nooit allemaal opgebruiken. Als ik in mijn groententuin zodanig veel tomaten zou kweken dat ik ze niet allemaal kan opeten, dan zou ik ze toch ook niet in de afvalcontainer gooien?

Degelijk, pragmatisch, onderbouwd, transparant en betrouwbaar project management. Daar sta ik voor. Met mensen, voor mensen, door mensen. Iedereen altijd welkom! Om eens te luisteren, voor advies, voor bevestiging, voor ontkenning, als klankbord. Eén tomaat, 2 tomaten, een kilo of een hele container.

Je kan je namelijk in elke projectsituatie afvragen: Wat zou Nico doen? Maar misschien is het beter van het hem gewoon te vragen 😉

Een gedachte over “Tomaten te koop!

  1. Mocht je teveel tomaten hebben dan zou je ze met subsidie dumpen in Afrika… zoals onze boeren doen :-). Dit geheel terzijde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s