Wat betekent agile voor jou?

Ik had laatst een interview voor een mogelijke nieuwe opdracht. Buiten de “usual stuff” die vooral over mijn cv ging, kreeg ik ook wat vragen om mij uit mijn kot te lokken. Vooral de vraag “Wat betekent agile voor jou?”, vond ik echt geen evidente vraag. Ik kan daar uren over doorgaan. Ik geef er opleidingen over. Maar daar zat ik dan, in een vergaderzaaltje, met tegenover mij vier starende ogen die enorm benieuwd waren wat deze jongen daarop te zeggen had.

Dus kaats ik nu de vraag terug naar iedereen die op dit artikel wil reageren. Wat betekent agile voor jullie? Ik ben enorm benieuwd!

Voor zij die toch nog nieuwsgierig zijn naar wat ik ervan gemaakt heb: Het werken met een team van mensen naar een resultaat, op een effectieve manier, kleine stapjes, mensgericht, maar focus op eindresultaat.

’t Is net dat wat mij enorm drijft om met een groep mensen iets op te leveren of om een groep mensen te coachen naar een bedrijfsdoel. Het gaat mij helemaal niet om waterval principes versus agile of lean of sociocracy of devops of whatever allemaal. Het gaat mij over de juiste techniek, de juiste stappen, om met respect voor mensen, op een authentieke manier, stap voor stap, te leren hoe we dichter kunnen komen bij een bepaald doel. Zo groeien mensen. Zo groeien bedrijven. En is dat dan agile? OK, dan is dat agile voor mij. En nu jullie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s