Wat startups en KMO’s kunnen leren van de grote jongens

Als kersverse startup of als gevestigde KMO kan je enkel maar dromen van een organisatie die tegen wat stoten kan zoals dikwijls het geval is bij de grote bedrijven. Puur als kost kan je je bijvoorbeeld geen IT afdeling veroorloven die barst van de kennis en ervaring en die ook nog eens elke dag paraat staat. Om dan nog maar te zwijgen over die HR afdeling met HR business partners en dito samenwerkingsverbanden.

Wat wel kan, en dat is een model waar ik absoluut in geloof, en waar vele bedrijven naartoe zullen evolueren, is een modus operandi waarbij freelancers hun kennis en ervaring van bij de grote jongens tot bij startups en KMO’s dragen. Laat jong talent ervaring opdoen, af en toe eens met hun hoofd tegen de muur lopen, en vooral bijleren. En zorg ervoor dat die jonge gasten hun enthousiasme nadien kwijt kunnen bij kleine(re) bedrijven.

Ikzelf heb jaren meegedraaid in diverse grote bedrijven en overheidsinstellingen. En ik heb heel veel managementmodellen en -technieken gezien die ik in een later stadium kan toepassen bij tal van kleinere bedrijven die willen groeien. Vragen als: Hoe kan ik mijn IT afdeling structureren? Welke projecten doe ik best eerst? Hoe zorg ik dat mijn project management op een hoger niveau komt te staan? Hoe kan ik mijn organisatie wat meer agile maken? Kunnen we wat meer lean worden? Hoe kan ik mijn teams effectiever maken? Het zijn allemaal vragen die doorgaans niet gesteld worden, of niet durven gesteld worden, omdat net dat soort bedrijven veel te dicht met hun neus op het dagdagelijkse runnen van het bedrijf zitten.

Lego_Wiel_sorry_geen_tijd
Agile management begint met jezelf elke dag kritisch te durven in vraag stellen. Nadenken wat en waar er iets kan verbeterd worden. Nagaan of zo’n verbetering in een experiment kan gegoten worden. Zo’n experiment snel implementeren, evalueren en conclusies trekken. Goed of slecht, in beide gevallen betekent het vooruitgang. En dat is wat effectief management zou moeten zijn om je bedrijf te doen groeien.

Vragen? Opmerkingen? Koffie? Contacteer mij gerust. Ik luister graag en wil gerust van gedachten wisselen of helpen waar ik kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s