Ik ben geen schrijver. Ik ben een consultant. En toch wil ik een blog schrijven. Omdat ik iets te vertellen heb. Niet over hoe je een consultant kunt worden. Want dat ben je al. Of niet. Maar je zal het in ieder geval niet worden. Consultant zijn is een gevoel. Dat gevoel en alles wat daarbij komt kijken heb ik aan den lijve ondervonden. Het is een traject geworden met vallen en opstaan. Dat verhaal wil ik vertellen.

 

De artikels in deze blog zijn geschreven met als doel u als lezer een aantal ervaringen te vertellen met een boodschap. Als ik daardoor een aantal frustraties bij een aantal mensen kan helpen vermijden, of als ik daardoor consultants kan helpen bij hun opdrachten, dan is mijn missie geslaagd. Ik wil mensen helpen. Wat ik heb geleerd op vlak van consultancy en het leven als consultant wil ik doorgeven zodat u als lezer er iets aan hebt. Dit is geen verzameling van vertelseltjes over het leven van een consultant. Het is veel eerder een samenvatting van fantastische ervaringen, teleurstellingen, arbeidsvreugde en anekdotes. Soms grappig, soms ernstig. Soms nuchter, soms filosofisch. Maar steeds met één enkel doel: u als consultant een stukje van mijn bagage meegeven.

 

Het idee voor deze blog is er gekomen nadat ik een aantal anekdotes had verzameld. Dat, samen met een resem lessons learned en een aantal tips van en voor collega’s, was voldoende. Ik hoop dat u er iets aan heeft. Deze blog is tenslotte voor u geschreven.