Project Management
Ik zei ooit tijdens een interview dat men mij alle projecten mag geven die niemand anders wil doen.
En ik meen dat ook. Nog steeds.

Nog steeds. Ik lever projecten op. Dat is mijn vak. Vanuit die optiek start ik steeds weer opnieuw op een nieuwe opdracht en wil ik er alles aan doen om dat tot een goed einde te brengen.

Training
Projecten zijn per definitie eindig. De lijst van projecten die je als project manager doet quasi oneindig. Zorg dat je voorbereid bent.

Dat zorgt ervoor dat je na een aantal jaar toch wel wat meegemaakt hebt. Ook de investering in opleiding is daarbij van belang om het kader te blijven zien. Mijn ervaring en mijn investering in opleiding geef ik graag door aan collega’s. Het heeft naar mijn gevoel weinig zin om dat allemaal voor mij te houden. Ik luister graag, ik adviseer graag en het helpt gewoon soms om met een frisse klare kijk een knoop te ontwarren.

Coaching op dat vlak is mijn manier om in specifieke gevallen mensen individueel vooruit te helpen. Training kan ook individueel maar kan ook in groep. Tijdens een intake gesprek kunnen we zien welk soort opleiding er nodig is. Ik kan putten uit een brede waaier van technieken gaande van Prince2, PmBok (PMI), Scrum en IPMA.

Effectiviteit
We moeten steeds meer doen met minder middelen. En met die druk moeten we allemaal maar om kunnen.

Gelukkig bestaan daar technieken voor om te helpen keuzes te maken.

We gaan het niet hebben over de crisis. Dat niet, maar toch voelen we dat allemaal. We moeten meer doen met minder middelen. En met die druk moeten we allemaal maar om kunnen. Gelukkig bestaan daar technieken voor om beter om te kunnen met die druk. We kunnen onszelf leren om te focussen op wat echt belangrijk is. En dat helpt ons op verschillende niveau’s. Hetzij tijdens een budgetoefening van miljoenen euro’s om te kiezen welke projecten al dan niet door moeten gaan, hetzij bij ons persoonlijk agendabeheer en de keuze welke dingen we voorrang gaan geven vandaag, morgen, volgende week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s